Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Handige tip: applicatie Microsoft To Do

Microsoft To Do

Naar aanleiding van ons vorige artikel over OneNote, kregen we van een lezer een andere tip om handig je to-do-lijst te managen: de applicatie Microsoft To Do. Deze applicatie is gratis te downloaden via deze link. Hier lees je hoe het werkt. 

1. Links onderin maak je een nieuwe lijst aan, bijvoorbeeld ‘To do digivaardig in de zorg’:

To do 1

2. In deze nieuwe lijst maak je een taak aan door onderin te klikken op ’taak toevoegen’.

3. Hier typ je de taak, bijvoorbeeld ‘artikel uitwerken’. Zodra je begint te typen, verschijnen er aan de rechterkant van de typbalk een paar symbolen. Hiermee kan je instellen wanneer je de taak af moet hebben, of je een herinnering wilt en of de taak moet worden herhaald:

4. Als je dit hebt ingesteld, klik je daarna op het rondje aan de linkerkant van de typbalk. Nu verschijnt je taak in het overzicht:

Deze app heeft vele handige functies. Zo kan je bepaalde taken markeren als belangrijk, waardoor ze in het overzicht ‘belangrijk’ verschijnen. Of je voegt ze toe aan ‘mijn dag’, waardoor ze in het overzicht ‘mijn dag’ verschijnen. Deze opties verschijnen zodra je op de taak klikt.

Wat ook fijn is aan deze applicatie, is dat je het kan koppelen aan andere applicaties van Microsoft. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat alle e-mails die je met een vlag hebt gemarkeerd in Outlook, ook verschijnen in de to-do-applicatie.

Het ziet er dan als volgt uit: