Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Handige tip: al je apps in mappen ordenen op iPhone

Social media op iPhone

Als je veel apps op je iPhone hebt staan, kan het wel eens onoverzichtelijk worden. Gelukkig is er de mogelijkheid om je apps te sorteren en organiseren in mappen. Zo zorg je ervoor dat je makkelijker de juiste apps kunt vinden. Je leest hier hoe dat moet.

  1. Maak een nieuwe map aan. Dit doe je door één app boven een andere app te slepen. Je versleept een app door je vinger er lang op ingedrukt te houden en daarna te verschuiven.
  2. Zodra je de app boven een andere app hebt gesleept, creëert de iPhone een map. Deze kan je een naam geven, bijvoorbeeld ‘werk’ of ‘muziek’, door met je vinger op het naamveld te tikken.
  3. Nu heb je een map gemaakt, hier kan je meerdere apps naartoe slepen. Houd hiervoor de juiste app ingedrukt en sleep hem naar de map. Let op: staan je apps op een andere pagina dan de map? Sleep dan eerst de app naar de linker- of rechterkant van het scherm. Het kan even duren voordat de nieuwe pagina verschijnt. Daarna kan je de app, terwijl je hem nog steeds indrukt, verslepen naar de juiste map.

Zie hier een voorbeeld van een iPhone waarbij de apps in mappen zijn gedeeld:

Apps in mappen verdelen iPhone