Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Gebeld door onbekend mobiel nummer: wie was het?

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je wordt gebeld door een mobiel nummer en je hebt geen idee wie het is. Het beste is om niet op te nemen, maar te kijken wie je probeert te bellen. Er zijn tegenwoordig veel criminelen die proberen via de telefoon je op te lichten. Bel dus niet terug totdat je zeker weet dat het telefoontje van een betrouwbaar persoon komt. Hoe kun je erachter komen wie je gebeld heeft?

Via WhatsApp

In plaats van het telefoonnummer terug te bellen, kun je het nummer toevoegen aan je contactpersonen en vervolgens via WhatsApp de profielfoto te bekijken. Is het toch een bekende? Dan is het mysterie opgelost! Nog niks wijzer? Dan zijn er nog meer opties.

Via Facebook

Vaak hebben mensen met hun mobiele nummer een Facebook account aangemaakt. Wanneer je dit nummer zoekt via de zoekbalk op Facebook, krijg je hun profiel te zien. Ook kan je op Facebook soms zien of telefoontjes van dit nummer spam zijn, wanneer meerdere mensen hierover hebben geklaagd.

Via Google

Een open deur misschien, maar je kan het nummer ook zoeken op Google. Bij een persoonlijk nummer zal het iets lastiger zijn om een specifiek resultaat te zien, maar als er een bedrijf achter het nummer zit krijg je dat waarschijnlijk wel te zien.

Deze tips gelden uiteraard voor een herkenbaar nummer. Anonieme nummers kunnen helaas niet worden opgezocht. Blijf je last houden van onbekende telefoontjes? Dan kun je contact opnemen met je provider en kunnen zij kijken welke stappen mogelijk zijn. Het komt er vaak op neer dat je het beste deze nummers kan blokkeren op je mobiel.