Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Werksessie: Tijdwinst door digitalisering en digitale vaardigheden

15 december 10:30 - 12:00 | Online via Teams

We weten dat het digivaardig worden van zorgprofessionals een belangrijk effect heeft op het zelfvertrouwen, vertrouwen in technologie en het gevoel meer onderdeel te worden van het team. En natuurlijk bijdragen aan de kwaliteit van zorg. Maar wat leveren digitale vaardigheden aan tijdwinst op?

En welke processen van digitale zorg zijn echt efficiënter dan de schriftelijke of analoge processen?
Dat willen veel mensen weten, zeker in tijden van vergrijzing en arbeidsmarktkrapte.

Op 15 december willen we graag in gesprek met onze leden over dit thema! We starten met een voorbeeld vanuit het rapport Tijdbesparende technologieën van Vilans, zoomen in op de SROI met Vita Valley en delen een voorbeeld van een berekening van tijdswinst uit de gehandicaptenzorg en de huisartsenpraktijk. Vervolgens gaan jullie in groepjes zelf aan de slag met jullie casuïstiek! Hoe maak je nou zo’n berekening? Komen we samen tot goede voorbeelden die anderen kunnen inspireren of misschien zelfs al kunnen gebruiken?

Sprekers
Floor Nijs van Arts en zorg laat een gedetailleerde berekening zien voor de huisartsenzorg.
Johan van der Leeuw van Vilans licht de achtergrond van het rapport tijdbesparende technologieën toe.
Mieke Klerkx van Vita Valley vertelt over berekeningen rondom Social Return On Investment (SROI) en hoe je de opbrengst van e-health in kaart kan brengen.
Suzanne Verheijden deelt twee berekeningen voor tijdsbesparing door betere digitale vaardigheden van de gehandicaptenzorg.

Denk je met ons mee? De sessie zal worden gehouden op 15 december, van 10.30 – 12.00 uur.