Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Nepnieuws in de zorg. Hoe maak je (toekomstige) zorgprofessionals vaardig in het omgaan met desinformatie?

11 nov
Online
14:15 - 15:00

“Ik las op Facebook dat het vaccin je onvruchtbaar maakt.” “Dokter, mag ik aan een vitamine-C infuus? Ik zag namelijk een YouTube filmpje, waarin ze zeiden dat het helpt tegen corona!”

Zorgprofessionals krijgen – via de (sociale) media, cliënten of patiënten – te maken met zorggerelateerde desinformatie, bijvoorbeeld over de veiligheid van vaccinaties en het gebruiken van medicijnen en voedingssupplementen tegen het coronavirus. Hoe zorg je dat (toekomstige) zorgprofessionals desinformatie herkennen, begrijpen waar het vandaan komt en er op de juiste manier mee omgaan?

Dit is een sessie voor docenten, digicoaches, HR-professionals en anderen die ernaar streven om zichzelf en (toekomstige) zorgprofessionals digitaal vaardig en mediawijs te maken.

Deze sessie maakt deel uit van het ECP Jaarfestival. Meld je hier aan (rechtsboven zit de knop ‘aanmelden’) om de sessie online te kunnen volgen. Je kunt dan natuurlijk ook nog andere interessante sessies van dit festival volgen.

De sessie wordt georganiseerd door Digivaardig in de zorg en Netwerk Mediawijsheid in het kader van de Week van de Mediawijsheid met als thema: Samen Sociaal Online.