Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Bootcamp voor digicoaches

5 oktober 9:00 - 16:30 | Online

5 oktober is de dag waarop jij je eigen digitale vaardigheden een boost kunt geven!

Dit jaar organiseren we weer een online bootcamp voor digicoaches, waar we je in workshops handige kennis en trucs bijbrengen op digitaal gebied. Daar leer je zelf wat van én deze technische kennis kun je weer gebruiken voor je digicoaching! Maar ook is de bootcamp niet alleen leuk voor digicoaches, maar bijvoorbeeld ook projectleiders. Dus voel je vrij om aan te sluiten! Dit jaar komen verschillende onderwerpen voorbij, waaronder samenwerken in Microsoft Teams, ChatGTP en hoe je Outlook voor jou laat werken

Je meld je aan en kan vervolgens zelf beslissen welke workshops je wel of niet doet. De bootcamp vindt plaats op 5 oktober, van 09.00-16.30. Ongeveer een week van tevoren krijg je de links naar alle workshops toe gemaild en kun je zelf je programma samenstellen.

Let op: je meldt je eerst aan voor de hele dag, maar je kunt er dus ook voor kiezen om maar een dagdeel of één workshop aanwezig te zijn.
Deelname is gratis. De workshops zullen niet worden opgenomen.

Benieuwd welke workshops er allemaal zullen worden aangeboden? Dat kan je hieronder lezen!

Workshop: Laat het Outlooksysteem voor jou werken, want het leven is te kort om alles met de muis te doen.

Wil jij ook minder tijd aan je mailbox besteden? Doe dan mee met deze workshop. Outlook Office beschikt over ontzettend veel tools die jouw (werk)leven makkelijker maken. Daarnaast zijn er tal van tips die ervoor kunnen zorgen dat je efficiënter en effectiever met je tijd en je mailbox omgaat. Met praktische, direct toepasbare tips leer je hoe je dit kunt toepassen.
Niveau: Voor deelname aan dit webinar heb je geen voorkennis nodig, behalve je gebruikelijke Outlook-gebruik. Dit webinar is eerder gericht op beginners/ normale gebruikers dan op gevorderde gebruikers.

De presentatie van deze workshop kan je hier vinden! Je kan deze presentatie ook afdrukken, zodat je nog notities kan maken.
Hier vind je nog een handige sheet met sneltoetsen.
Als mensen tips per mail willen ontvangen van Linda, kunnen ze zich aanmelden voor deze nieuwsbrief.

Linda van Herwaarden geeft coaching op het gebied van timemanagement in combinatie met Microsoft Office.

Workshop: Microsoft Word
Microsoft Word ken je ongetwijfeld. Maar weet je ook dat er in Word een aantal functies zitten die je waanzinnig veel gemak én tijd kunnen opleveren en waarmee je frustratieniveau drastisch vermindert? Een deel hiervan werkt zelfs door in de andere programma’s van Microsoft Office en leveren dus driedubbel tijd op! Joyce geeft je praktische tips die je direct toe kunt passen.
Niveau: Voor deze workshop heb je geen specifieke basiskennis of vaardigheden nodig. Joyce laat op diverse niveaus handigheidjes zien, waarbij je je af zult vragen waarom je dit in vredesnaam niet wist.

De presentatie van de workshop kan je hier vinden.

Joyce Dunnewold geeft trainingen in Microsoft Office.

Workshop: Fotograferen met je iPhone &
Workshop: Fotograferen met je Android of Samsungtelefoon

Wil je mooiere foto’s maken met je smartphone? In deze crashcourse leer je volledig controle te krijgen over de camera-instellingen die je horizon verbreden. Je krijgt meer te weten over het gebruik van lenzen, belichting, focus, compositie en diepte in de foto’s. Het uur zit vol praktische tips, elementen die jouw fotografie vooruit helpen en tips over eventuele accessoires die jouw fotografie makkelijker kunnen maken. 
Niveau: Er is geen specifieke kennis nodig om de sessie te kunnen volgen. Wel is het handig om te kijken of je meerdere cameralenzen op je telefoon hebt, als je dat niet hebt kan je nog steeds meedoen, maar dan zullen niet alle tips aansluiten.

De presentatie voor deze workshops kan je hier vinden.

Maarten van Apeldoorn is professioneel fotograaf en geeft ook workshops over fotografie.

Workshop: ChatGPT

De mogelijkheden van ChatGPT zijn enorm, maar hoe pas je deze technologie handig toe? Hoe werkt het onderwater en wat kan het goed en wat kan het minder goed? Tijdens het webinar zal Joop Snijder tips, trucs en achtergrond informatie delen om alles uit ChatGPT te halen.

Let op! Om deze verdiepende sessie goed te volgen is account voor ChatGPT nodig. Heb je van tevoren vragen, noteer deze alvast, dan kan Joop ze voor je beantwoorden.
Deze workshop wordt 2 keer gegeven.
Niveau: voor deze workshop is geen specifieke voorkennis nodig.

De presentatie van deze workshop kan je hier vinden.

Joop Snijder is CTO bij Aigency, een digital agency gespecialiseerd in maatwerk AI-oplossingen voor klanten. Joop is ruim 10 jaar actief in de wereld van AI.

Workshop: Ik wil minimaal 1000 digitips!

Een interactieve workshop waarin je samen digitips met elkaar uitwisselt die het leven (werk en privé) leuker maken! Suzanne deelt het eerste deel digitips en daarna ga je volop met elkaar in gesprek via de chat! Wat kan handiger, slimmer, sneller? Met lekker veel variatie, over alle applicaties heen, over internet, apps, sneltoetsen, AI, office, privacy, het weer of recepten. Alle 1000 tips zijn welkom. We leren van en met elkaar.
Deze workshop wordt 2 keer gegeven.
Niveau: voor deze workshop is geen specifieke voorkennis nodig.

De presentatie van deze workshop kan je hier vinden.

Suzanne Verheijden is programmamanager bij Digivaardig in de zorg.

Workshop: Online samenwerken in Teams voor gevorderden

Microsoft Teams is binnen de meeste organisaties de centrale locatie voor digitale samenwerking. In deze workshop gaan we tips en tricks behandelen over het optimaal benutten van de mogelijkheden die Microsoft Teams biedt. Denk hierbij aan het werken met tabbladen, versiebeheer binnen documenten en het effectief zoeken naar informatie binnen Teams.
Niveau: Voor deze workshop is een basiskennis van het werken met Teams vereist. Denk hierbij aan het begrijpen hoe Teams gestructureerd zijn, waar je jouw documenten vindt in Teams en hoe je kunt chatten en vergaderen in Teams. 

De presentatie van de workshop kan je hier vinden.

Jamshid Hasanzadah is Cloud Consultant bij Delta-N en geeft regelmatig trainingen over het gebruik van diverse Microsoft 365 applicaties.

Workshop: Microsoft PowerPoint
Geen saaie PowerPointpresentaties meer! In deze workshop leer je onder andere hoe je een presentatie maakt die eruit ziet alsof deze door een professionele designer is gemaakt (terwijl jij dit in nog geen 5 minuten doet) en hoe je opsommingen in een paar muisklikken transformeert naar fantastische graphics.
Niveau: Voor deze workshop heb je geen specifieke basiskennis of vaardigheden nodig. Met heel weinig moeite een enorme verbetering in je PowerPoint-presentaties bewerkstelligen, Joyce laat zien hoe dit mogelijk is.

De presentatie van de workshop kan je hier vinden.

Joyce Dunnewold geeft trainingen in Microsoft Office.

Workshop: Haal nog meer uit Excel

Excel is een geweldig programma, maar weet je wel hoe je er alles uit kunt halen? In deze workshop praat Michiel je bij over handige functies, formules en (draai)tabellen en krijg je diverse tips en tricks.

Let op! Om de verdiepende sessie Excel goed te kunnen volgen, is basiskennis van deze spreadsheet-applicatie aanbevolen. Denk bijvoorbeeld aan het werken met cellen, rijen en kolommen, opmaak kunnen toepassen en wellicht eenvoudige berekeningen maken met bijvoorbeeld de AutoSom.
Deze workshop wordt 2 keer gegeven.
Niveau: Om de verdiepende sessie Excel goed te kunnen volgen, is basiskennis van deze spreadsheet-applicatie aanbevolen. Denk bijv. aan het werken met cellen, rijen en kolommen, tabellen opmaken en wellicht eenvoudige berekeningen maken met de AutoSom.

De presentatie van deze workshop kan je hier vinden.

Michiel Weber is adviseur-trainer bij InAspire. InAspire biedt diverse trainingen aan op het gebied van digitale vaardigheden en is houder van het e-userskills certificaat.

Workshop: Slimmer Smartphone gebruik – Android &
Workshop: Slimmer smartphone gebruik – iPhone

Je smartphone is een krachtig apparaat, maar gebruik je het wel optimaal? In de workshop over het slimmer gebruik van de smartphone leer je hoe je meer uit je telefoon kunt halen. Je ontdekt handige apps, instellingen, tips en trucs die je leven makkelijker en leuker maken. Je leert ook hoe je je smartphone veiliger, zuiniger en duurzamer kunt gebruiken.
Niveau: Deelname aan deze sessie is voor iedereen die een Android smartphone/Iphone gebruikt in het dagelijks leven.

De presentatie van deze workshop voor Android kan je hier vinden.
De presentatie van deze workshop voor iPhone kan je hier vinden.

Michiel Weber is adviseur-trainer bij InAspire. InAspire biedt diverse trainingen aan op het gebied van digitale vaardigheden en is houder van het e-userskills certificaat.

Workshop: Slim zoeken op het internet

Hoe vind je betrouwbare informatie online? Het gaat het om drie dingen: je oriënteren op welke informatie er beschikbaar is op het web, stilstaan bij wat zoekmachines wel en niet voor je kunnen doen en de voorkennis en informatievaardigheden van de zoeker. In deze workshop baan je je een weg door het online informatiewoud naar echt waardevolle en bruikbare informatie met Slim3 online.
Niveau: Deze workshop kan zonder voorkennis gevolgd worden, maar een kleine voorbereiding is nuttig. Noteer eens een aantal online informatiebronnen die je tegenkomt voor je werk. Noteer ook hoe je kunt vaststellen wat de kwaliteit is van die bronnen.

De presentatie van deze workshop kan je hier vinden.

Maarten Sprenger is schrijver, redacteur en informatieprofessional. Hij geeft sinds 2009 workshops in zoeken op internet.