Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

E-learning beschikbaar over effectieve communicatie in de zorg

Bij Pharos is er een nieuwe e-learning beschikbaar over laagdrempelige communicatie. Via deze e-learning leer je hoe je goed kunt communiceren met patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden. Dit zijn patiënten die door onder andere gebrek aan digitale vaardigheden moeite hebben om informatie over ziekte en gezondheid te verkrijgen, te begrijpen en toe te passen. Denk aan laagopgeleiden, ouderen en migranten. 

Wat zijn beperkte gezondheidsvaardigheden? Wat kun je doen als zorgverlener? En welke hulpmiddelen kun je inzetten? Op deze vragen geeft de e-learning ‘Effectieve communicatie in de zorg’ van Pharos antwoord. Professionals in zorg en welzijn doen door deze e-learning nieuwe kennis en vaardigheden over laagdrempelige communicatie op.

De e-learning duurt 2 uur en bestaat uit 4 modules die ook los te volgen zijn. Ervaringsdeskundigen vertellen in video’s hun verhaal. Hulpmiddelen en tools zijn apart opgenomen. De e-learning wordt afgesloten met een toets. Je vindt de e-learning op het Pharos-leerplatform. Nadat je een gratis account hebt aangemaakt, kun je beginnen. Zie hier voor meer informatie.