Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Doe mee aan de Slimme Zorg Estafette

slimme zorg estafette

Februari 2021 staat in het teken van slimme zorg en innovatie tijdens de Slimme Zorg Estafette! Een online reis van regio naar regio om slimme zorg onder de aandacht te brengen. Iedere regio trapt zijn estafetteweek af met een digitale bijeenkomst op maandagochtend met een ruime keuze aan interessante sessies. En gedurende de week worden er inspirerende activiteiten georganiseerd om slimme zorg in de schijnwerpers te zetten. Een uitgelezen kans om meer te leren over digitale zorg en wat het voor jou als zorgorganisatie en zorgprofessional kan betekenen. Zeker nu we er zoveel gebruik van maken.

Ook digitale vaardigheden komen terug in het programma:

  • Op 1 februari (10.45-11.45) wordt de nieuwe zelftest gelanceerd die Vilans samen met de coalitie Digivaardig in de zorg heeft ontwikkeld. De zelftest meet wat voor type technologiegebruiker jij bent op het gebied van vaardigheid, houding en gedrag.
  • Op 8 februari (10.45-11.45) geeft Suzanne Verheijden vanuit Utrechtzorg en Buro Strakz een workshop over 6 – Iedereen digivaardig in de zorg? #hoedan?
    Ze neemt je mee in de succesvolle programmatische aanpak van digitale vaardigheden die in meerdere zorgsectoren gevolgd en doorontwikkeld is. Hoe neem je medewerkers mee in digitalisering? Waar zitten kansen en knelpunten? Wat is een digicoach en waarom is die rol de grootste succesfactor?

De bijeenkomsten zijn regionaal maar je bent natuurlijk van harte welkom om deel te nemen aan een bijeenkomst buiten jouw regio. Dat is het handige van digitaal: geen reistijd!

Bekijk hier het programmaoverzicht en meld je aan voor een of meer bijeenkomsten