Digitaalvaardig in de zorg

Voor docenten

Docenten

Tips voor afstandonderwijs over zorgtechnologie

Ga je met afstandsonderwijs aan de slag met het thema zorgtechnologie? Hieronder websites waar je gratis leermiddelen kunt vinden. Van digitaal in te vullen werkbladen tot e-learnings en groepsopdrachten. In te zetten op vmbo, mbo, hbo (met wellicht kleine aanpassingen).

www.digivaardigindezorg.nl – Natuurlijk kun je op deze website heel veel vinden. Er zijn bijvoorbeeld factsheets en werkbladen waarmee studenten zelf aan de slag kunnen. Gebruik de zoekfunctie om een leermiddel te vinden, of laat studenten zelf zoeken. Je kunt studenten ook eerst een zelftest laten maken op www.digivaardigindezorg.nl/vvt of www.digivaardigindezorg.nl/gehandicaptenzorg. Zo kunnen ze beter hun leerdoelen bepalen

www.allyoucanlearn.eu – Een website met open leermateriaal (e-learnings) voor zorg en welzijn, met ook online modules voor zorgtechnologie. Je hoeft alleen een account aan te maken en dan kun je de modules gratis doorlopen.

Zorgtrainingscentrum –  Kijk bij lesactiviteiten.

Wikiwijs voor hbo-verpleegkunde – Website met open leermiddelen vanuit de hbo-Verpleegkunde opleidingen, ook over technologie vind je hier materiaal.

En wil je in het Engels aan de slag, dat kan op deze site van het Welltech-programma. Lees ook het interview met de makers van dit materiaal.

Tot slot, heb je zelf een leuke werkvorm m.b.t. zorgtechnologie die je wil delen? Stuur vooral door naar info@digivaardigindezorg.nl

 

Auteur: Jolanda van Til