Digitaalvaardig in de zorg

Voor docenten

Nieuws uit de periode juli 2023

E-magazine over digitale vaardigheden

Begin dit jaar heeft De Rotterdamse Zorg hun e-magazine over digitale vaardigheden geüpdatet! Lees de handige ervaringen, tips en informatie online.

lees meer

Digitale geletterdheid op scholen

Jong geleerd is oud gedaan! Didactief heeft een special gemaakt over digitale geletterdheid op scholen. Bekijk de special hierzo!

lees meer

Functieprofiel digicoach

Zorgorganisatie Eerste Lijn heeft een profielschets gemaakt van een digicoach. Wat zijn nou precies de taken die worden verwacht van een digicoach? En welke persoonlijke kwaliteiten horen daarbij?

lees meer

Nieuw: test je kennis over LinkedIn!

We hebben een nieuwe quiz toegevoegd op onze website, ditmaal over LinkedIn. Test nu je kennis!

lees meer

Digi-watte? Reeks met handige videos!

Niet iedereen weet altijd meteen digitale toepassingen te gebruiken. In de Digi-watte videoreeks van Mediawijs worden veel verschillende digitale toepassingen uitgelegd in filmpjes van een paar minuten.

lees meer

Tip: Wat is een mobiele hotspot en hoe maak je die?

Ben je ergens en kan je geen verbinding maken met het internet of heb je geen toegang tot een veilige internetverbinding? Dan kun je het internet van je mobiele abonnement (4g/5g) gebruiken om een eigen, veilige wifi hotspot te maken. Lees hier hoe!

lees meer

Alle info over types technologiegebruikers op één plek

In samenwerking met kennisorganisatie Vilans werden tools voor vier verschillende types technologiegebruikers ontwikkeld. Suzanne Verheijden (programma manager Digivaardig in de zorg) en Bart van Mierlo (senior Vilans-adviseur ) vertellen over alle kennis die al beschikbaar is en over het werk dat nog gedaan moet worden.

lees meer

Handig: plak een poster over het nut van digitale vaardigheden!

Om op een leuke én snelle manier te zien wat digitale vaardigheden jou opleveren, heeft onze partner Buro Strakz een poster ontwikkeld, die je kan ophangen in jouw zorgorganisatie!

lees meer