Digitaalvaardig in de zorg

Voor docenten

Nieuws uit de periode juli 2020

out of office MS Teams

Tip: afwezigheidsmelding aanzetten in MS Teams

Nu de vakantietijd is aangebroken, is het handig om een afwezigheidsmelding in te stellen voor je e-mail. Maar wist je dat dit ook mogelijk is in MS Teams?

lees meer
Burn-out door computer

Burn-out door niet begrijpen hoe computer werkt

Een groot deel van de mensen die werken met computers en smartphones heeft geen idee hoe ze dit zo optimaal mogelijk kunnen gebruiken. Dit kan leiden tot een burn-out.

lees meer
Subsidie voor digicoach

Vanaf najaar subsidie voor opleiden digicoaches

Zorg voor innoveren opende dit jaar haar eerste subsidieronde voor implementatie- en opschalingscoaching. Naar verwachting komt er vanaf dit najaar een nieuwe subsidie bij voor het opleiden van digicoaches in zorgorganisaties.

lees meer
Gerard van Glabbeek

Pilot met slimme brillen in coronatijd

Ouderenzorgorganisatie De Zorggroep startte in coronatijd razendsnel een experiment met slimme brillen. Met een slimme bril kunnen zorgprofessionals op afstand meekijken naar een cliënt.

lees meer
Dees Gerrits
Webinar Digivaardig in de zorg

Webinar: Talent van medewerkers inzetten voor digitalisering

Wat kunnen i-nurses, digicoaches en innovatie-ambassadeurs betekenen voor de innovatie in zorgorganisaties? Dit bespreekt programmamanager Suzanne Verheijden tijdens dit webinar op donderdag 3 september van 10-11 uur.

lees meer
Webinar Digitale intelligentie in de zorg

Terugkijken: webinar Digitale intelligentie in de zorg

Welke vaardigheden heb je in de zorg nodig in de 21ste eeuw? Programmamanager Suzanne Verheijden ging hierover in gesprek met Hans Hoornstra, auteur van het boek ‘Digitale intelligentie. Wat je moet weten, leren en doen in een digitaal verbonden samenleving’.

lees meer
onderzoek utrechtzorg

Onderzoek: aandacht voor digitale vaardigheden zorgprofessionals loont

In januari 2019 startten 14 ouderenzorgorganisaties in de regio Utrecht een programma Digitale Vaardigheden. Evaluatie  na een jaar laat zien dat de aanpak werkt.

lees meer
3 superhelden

ICT’er en digicoach in de zorg: hoe word je een sterk team?

ICT’ers en digicoaches in zorgorganisaties ondersteunen allebei medewerkers bij digitale taken maar hebben een iets andere rol. Hoe zit dat precies? En hoe kunnen ICT’er en digicoach zo goed mogelijk samenwerken?  

lees meer
donorregister

Oefenen met het donorregister

Op 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet ingegaan. Digisterker.nl heeft een module ontwikkeld over het donorregister zodat mensen eerst digitaal kunnen oefenen met het doorgeven van hun keuze.

lees meer
Olifanten

Over olifantenpaadjes, veelplegers en afschuifsystemen

Digitale starters blijven startend doordat collega's hun problemen oplossen zonder dat ze inzicht krijgen in wat daar voor nodig was. Liefdevol en collegiaal. Maar we investeren zo niet in de zelfredzaamheid van mensen.

lees meer

77 miljoen extra voor structurele inzet van digitale zorg thuis

Het ministerie van VWS maakt 77 miljoen euro extra vrij voor ondersteuning via digitale toepassingen en zorg op afstand.

lees meer

Luistertips tijdens vakantie: podcasts voor onderweg of thuis

Nu de vakantietijd is aangebroken, delen we een paar interessante podcasts over zorg en innovatie. Zo blijf je ook tijdens de vakantieperiode geïnspireerd!

lees meer

Werkboekjes 'Leren werken met de e-overheid' nu gratis online

Stichting Digisterker geeft al jaren cursussen in de bibliotheek over hoe je digitaal zaken regelt met de overheid. Vanwege de coronacrisis biedt Digisterker nu al het lesmateriaal gratis aan.

lees meer
studenten achter laptop

Handig: module digivaardig in de zorg op All you can learn

Op het platform All you can learn staat nu een handige e-learning over het het werken met de website digivaardigindezorg.nl.

lees meer