Digitaalvaardig in de zorg

Voor docenten

Nieuws uit de periode mei 2022

Espria wil een sfeer creëren waarin medewerkers van elkaar leren 

Wil je je digitale vaardigheden verbeteren? Wees dan niet bang om een ander om hulp te vragen. Dat is één van de boodschappen die Espria uitdraagt in haar communicatie. Espria vindt het belangrijk dat alle medewerkers voldoende digitaal vaardig zijn om hun functie goed te kunnen uitoefenen, nu en in de toekomst.

lees meer

Rechtenvrije foto’s – de do’s en don’ts

Er kan op afbeeldingen auteursrecht van toepassing zijn. Hoe zit dat en waar vind je rechtenvrije foto's om te kunnen gebruiken?

lees meer

Communicatie en digitale vaardigheden bij 's Heeren Loo

Communicatieadviseur Geeke Schoeman vertelt hoe communicatie heeft bijgedragen aan het project digitale vaardigheden van 's Heeren Loo.

lees meer

Digicoaches op Youtube

Het project digitale vaardigheden kan op allerlei manieren worden aangepakt. Zo hebben sommige digicoaches Youtube filmpjes gemaakt om medewerkers te helpen en te enthousiasmeren.

lees meer

Saxion en Deltion in de spotlights voor samenwerking onderwijs en zorg

Op 9 mei stonden Hogeschool Saxion en het ROC Deltion College trots op het hoofdpodium van de ICT & Health Openingsmanifestatie. Hun samenwerkingsprojecten met een zorgorganisatie kwamen als beste uit de bus.

lees meer

“Digivaardigheid vergroten vraagt om meer dan scholing”

In het Diakonessenhuis in Utrecht, Zeist en Doorn is de introductie van een nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD) aanleiding om met brede blik naar de digitale vaardigheden van medewerkers te kijken.

lees meer

Digitip: screenshots maken met je mobiel

Een schermafbeelding (oftewel screenshot) is een foto die je mobiel maakt van je scherm zelf. Hij legt vast wat je op dat moment op je scherm ziet en dat kan hartstikke handig zijn!

lees meer