Digitaalvaardig in de zorg

Voor docenten

Nieuws uit de periode januari 2022

Samenwerking onderwijs en werkveld: deel jouw ervaring en win!

Werkt jouw onderwijsorganisatie op een constructieve en creatieve manier samen met een of meer zorgorganisaties en wil je deze samenwerking delen met anderen? Dan willen we je vragen om een kort filmpje te maken over jouw samenwerking. Wie weet sta jij met jouw collega’s op 9 mei op het hoofdpodium van het ICT en Health-congres!

lees meer

Digitip: zo scan je documenten met je telefoon!

Heb je geen scanner thuis? Geen nood! Het inscannen van bepaalde documenten zonder scanner is niet onmogelijk. Je telefoon kan namelijk ook prima dienstdoen als scanner!

lees meer

Een steeds gebruiksvriendelijker EPD bij GGZ Oost Brabant

Digitale vaardigheden zijn belangrijk maar het maakt ook veel verschil of digitale applicaties gebruiksvriendelijk zijn. Linda Willekens en haar ICT-collega’s bij GGZ Oost Brabant houden zich continu bezig met het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van hun Elektronisch Patiëntendossier (EPD). Het geheim? Zorgvuldige afstemming met de behoeftes op de werkvloer.

lees meer

Nieuwe uitgave Wegwijzer voor meer informatieveilig gedrag in de zorg

De Wegwijzer 'Aan de slag met informatieveilig gedrag in de zorg' helpt jou om te zorgen dat medewerkers veiliger omgaan met informatie. In 6 stappen onderzoek je waarom medewerkers nog niet het gewenste verdrag vertonen en welke interventies echt effectief zijn. 

lees meer

Beveilig je accounts met een wachtwoordmanager!

Deskundigen denken dat van honderdduizenden Nederlanders de wachtwoorden op straat liggen. Gelukkig is er een oplossing: de zogenaamde wachtwoordmanagers. Wat is het? En welk soort wachtwoordmanager past het best bij jou? Wij leggen het je uit! 

lees meer

Digicoaches aan de slag bij Parkhuis in Dordrecht

In oktober zijn in zorgorganisatie het Parkhuis in Dordrecht zes digicoaches gestart die medewerkers helpen bij het verbeteren van hun digitale vaardigheden. "Ons doel is om mensen te motiveren om te blijven leren én we hopen dat ze collega’s enthousiast over hun traject vertellen", zegt digicoach Mary Fok. 

lees meer

Je collega's vermelden in een Outlook bericht. Zo valt het op!

Misschien ken je het wel. Je stuurt een e-mail naar tientallen collega's, terwijl je eigenlijk maar antwoord van twee van hen hoef te krijgen. Wist je dat Outlook hier een handige functie voor heeft bedacht? Zo hoef je nooit meer gebruikt te maken van teksteffecten, zoals vetgedrukte woorden, onderstrepen en heldere tekstkleuren gebruiken om namen op te laten vallen. Er is nog een andere optie!

lees meer

De AVG in een notendop

Sinds 25 mei 2018 is de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van toepassing. Vanaf die datum gelden er nieuwe regels en richtlijnen voor iedereen die met persoonsgegevens en gevoelige informatie werkt. Gezondheid-gegevens vallen daar natuurlijk ook onder. Wat betekent dat voor de zorg? En welke invloed heeft de AVG op jouw werkzaamheden?

lees meer

Spaarne Gasthuis: ‘Werken met de digicoach werkt’

Het Spaarne Gasthuis zet sinds kort digicoaches in. Dat helpt om meters te maken binnen het project Digitale vaardigheden. Digicoach Hilde van der Ploeg blikt terug op de afgelopen periode. “We zien dat digicoaches echt een verschil maken. Met kleine stapjes streven we naar groot resultaat.”

lees meer

Digitip: handige sneltoetsen in Teams

We schreven eerder een artikel over sneltoetsen in Outlook. Dit keer is Teams aan de beurt! Maak jij al gebruik van sneltoetsen die ervoor zorgen dat je gemakkelijk een nieuw gesprek kunt beginnen, bestanden kunt openen of naar je agenda kunt navigeren?

lees meer