Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Digivaardiger door Donald Duck

‘Donald Duck duikt in de digitale wereld.’ Zo heet de speciale editie van het beroemde weekblad dat het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft laten maken.

Het magazine is gemaakt voor kinderen op de basisschool. Het doel is om hen te laten nadenken over nieuwe technologie, digitalisering en welke data je online deelt. “Kinderen weten vaak al veel van nieuwe technologie, maar mogen zich soms wat bewuster zijn van de risico’s die er ook zijn”, zei staatssecretaris Knops bij de lancering.

Dat de wereld van technologie niet zonder gevaren is, wordt in deze speciale editie wel duidelijk. Donald gebruikt de app van de GrootGrutto-supermarkt en raakt flink in het rood door alle frieten die hij via de app met enorme korting kan kopen. Katrien gaat op stap met een zelfrijdende auto, wat niet erg handig blijkt als je een stel boeven wilt achtervolgen. Gijs komt door een fanatieke robotopzichter niet aan zijn dutjes toe. En Willie Wortel maakt Donalds hele huis kunstmatig intelligent wat tot een grote ontploffing leidt.

Deze speciale editie van de Donald Duck is ook voor volwassenen zeker een leuke manier om kennis te maken met nieuwe technologie. De papieren versie is helaas niet meer te bestellen maar je kunt hem wel online lezen.

Bron: www.digitaleoverheid.nl