Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Digivaardig in de zorg en Vliegwiel zijn partners geworden!

Foto: van links naar rechts: Nicole Somsen (Adviseur digitale zorg bij Patiëntenfederatie Nederland), Fiona Suwandy (Programmanager Vliegwiel), Lies van Gennip (Voorzitter Coalitie Digivaardig in de Zorg) en Nathalie Middendorp-Visser (Projectcoördinator Digivaardig in de zorg).

Digivaardig in de zorg en Vliegwiel zijn partners geworden! De programma’s hebben overlappende missies waarin we elkaar gaan versterken: Vliegwiel heeft als missie om de opschaling van digitale zorg te versnellen, zodat meer patiënten, cliënten en zorgverleners hiervan gebruik kunnen maken en vanuit Digivaardig in de zorg zetten we ons in om zorgprofessionals voldoende digivaardig te maken om goede zorg te leveren.

Programmamanager Vliegwiel Fiona Suwandy: “Met deze samenwerking willen we onze krachten bundelen als landelijke programma’s om de digitale transformatie te versnellen. Er worden op verschillende plekken initiatieven en producten ontwikkeld; we vinden het zonde als er geen concrete verbindingen worden gemaakt en er niet naar elkaar wordt verwezen.”

Voorzitter Coalitie Digivaardig Lies van Gennip “We zien dat er nog steeds veel te winnen is op basale digitale vaardigheden, terwijl de ontwikkelingen op digitalisering heel snel gaan. Deze vaardigheden zijn uiteindelijk belangrijk om opschaling in de praktijk te laten slagen.”

Lijkt het jou interessant om partner te worden van Digivaardig in de zorg? Mail dan naar info@digivaardigindezorg.nl