Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Digitip: iPhonefuncties die je leven kunnen redden!

Wist je dat een iPhone een speciale functie heeft om hulpinstanties te bellen? Dit is de SOS-noodmelding. Als de melding geactiveerd wordt gaat er een alarm af, noodcontactpersonen worden op de hoogte gesteld en de hulpdiensten worden ingeschakeld. Dit kan zelfs als de telefoon vergrendeld is. Zo verlies je geen tijd in geval van nood. Een superhandige functie die letterlijk en figuurlijk je redder in nood kan zijn.

Een standaard noodoproep:
Tik linksonder op het toegangsschermscherm op Noodgeval en toets het telefoonnummer van de hulpdienst in.

 SOS-noodmelding
Activeer de SOS-noodmelding om nog sneller te bellen met hulpdiensten. Er hoeft geen telefoonnummer ingevuld te worden. Dit doe je via Instellingen onder Noodmelding.

Voor de iPhone 7 of oudere iPhones:

  • Druk vijf keer achter elkaar snel de sluimerstandknop in.
  • Veeg op SOS naar rechts. De iPhone bepaalt aan de hand van uw locatie zelf welk nummer er gebeld wordt. In Nederland zal er gebeld worden naar 112 en in België naar 101.

Voor de iPhone 8 of nieuwere iPhones:
Houd de sluimerstandknop en een van de volumeknoppen tegelijkertijd ingedrukt. Dit werkt alleen als het scherm vergrendeld is.

Kende je deze belangrijke functie van je telefoon al? Deze tips zijn afkomstig van het boek ‘iPhone voor beginners’ door Simple Road Books. In dit boek leer je stap voor stap aan de hand van duidelijke afbeeldingen de iPhone kennen. Ook bevat het boek tips over veilig internetten zodat je spam en phishing situaties gemakkelijk kan herkennen. Een geweldige cadeautip voor de feestdagen. Of natuurlijk voor jezelf!

Bestel iPhone voor beginners (t/m iOS 15) met €5 euro korting met de unieke code DIGIVAARDIG5.