Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Digicoach helpt met mappenstructuur: ‘Er raakte nog wel eens wat zoek’

digicoach helpt coachee

Team catering Heerewegen van Warande is geen tijd meer kwijt met zoeken naar documenten. Samen met digicoach Ellis van Zon maakte het team een mappenstructuur. “Ellis is mijn digicoach voor het leven!”

Op de foto: Ellis van Zon en Ron Steehouder

Ellis: ‘Iedereen van het cateringteam gebruikte zijn eigen persoonlijke schijf op het netwerk om bestanden op te slaan. Zo kon niemand elkaars documenten zien.’ Servicemedewerker Ron Steehouder: ‘Er raakte nog wel eens wat zoek. Bijvoorbeeld een blanco schoonmaaklijst die je een aantal keer wilt printen. Dan gingen we in laatjes en vakjes op bureaus neuzen. Het kostte onnodig veel tijd.’

Aanpak
Ellis: ‘Ik heb iedereen van het team individueel gesproken en gevraagd naar ieders werk en zijn of haar wensen. Voor de een is het belangrijk dat bonnen bewaard blijven. De ander heeft behoefte aan aftekenformulieren. We hebben een map ‘catering’ op de y-schijf gemaakt waar iedereen van de catering van Heerewegen in kan, met submappen. Ik leg uit dat het een digitale kast is waar iedereen zijn eigen plank op heeft, maar waar je wel in elkaars documenten kan!’

Ron: ‘De documenten staan nu logisch bij elkaar. Ik weet hoe de nieuwe mappenstructuur op het netwerk in elkaar zit en ik kan er zelf mee werken. Ik ben altijd al nieuwsgierig naar computers geweest. Ellis heeft me van dit onderwerp de fijne kneepjes geleerd. Zij is mijn digicoach voor het leven! Ik stap heel makkelijk naar haar toe.’

Digitale vaardigheden
Ellis: ‘Het team heeft niet alleen een nieuwe mappenstructuur. We hebben meteen ook aan andere digitale vaardigheden gewerkt. Zo heb ik een collega leren scannen. Een ander heb ik geleerd hoe je een tabel moet invoegen in Word. Ook het opslaan in een map en hoe je een map maakt, is aan bod gekomen. En niet te vergeten: hoe schoon je je persoonlijke schijf op. De officiële opening van onze digitale kast doen we in het komende teamoverleg. Ik heb er zin in!’

Auteur: Willemieke Jungheim, contentmedewerker intranet en digicoach bij Warande