Digitaalvaardig in de zorg

Basisvaardigheden

Sommige programma’s zijn niet meer weg te denken in het dagelijks leven. In het thema Basisvaardigheden staan deze centraal.

ga verder

Informatiebeveiliging & privacy

Binnen dit thema leer je alles over het veilig omgaan met informatie, online en offline.

ga verder

Technologie & eHealth

Een mooi thema om up to date te komen en te blijven over alles wat er speelt op het gebied van Technologie en eHealth!

ga verder

Apps & instellingen

Tegenwoordig is er voor elke handeling die je doet, in je werk en privé, een app gemaakt. In dit thema leer je welke apps in jouw werk echt een bijdrage kunnen leveren.

ga verder

Office & 365

Word en Excel worden overal gebruikt. Hier leer je met deze belangrijke pakketten te werken. Ook Sharepoint, Teams en OneNote komen aan bod.

ga verder

Zorgdomotica

Het is al niet meer weg te denken in ons werk: zorgdomotica. Maar welke toepassingen zijn er beschikbaar? En hoe dragen die bij aan jouw werk met de doelgroep waarmee je werkt.

ga verder

Applicaties

Elke medewerker heeft te maken met verschillende apps en systemen. Bijvoorbeeld het ECD, Aysist en Mijn Leeromgeving.

ga verder

Nieuws

Onepager digitale inclusie

Vandaag is de Dag van Digitale Inclusie. Onze relatie Q-Consult Zorg heeft een onepager gemaakt over digitale inclusie in de thuiszorg, maar ook zeker interessant voor andere sectoren.

De DigiTijdlijn: een terugblik op 25 jaar digitale ontwikkelingen

Bekijk de DigiTijdlijn, een digitale tijdlijn, waar je door een kwarteeuw aan belangrijke digitale ontwikkelingen heen scrolt.

Van luxe all-inclusive vakantie in de zorg naar de stacaravan

Steeds vaker moeten zorgmedewerkers 'nee' verkopen aan patiënten en cliënten, omdat niet alle zorg meer (op korte termijn) mogelijk is of wordt vergoed. ‘Wie gaat dat de burgers vertellen? Daar maken we toch niet alleen de zorgprofessional verantwoordelijk voor?', schrijft Suzanne Verheijden in haar nieuwe blog.

Zorggroepen maken eigen digitips

Zorggroep Hoeksewaard is druk bezig met het maken van handige digitips voor hun zorgmedewerkers, waar wij ook van kunnen meegenieten!

MEER NIEUWS