Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

De puntjes op de e: waar vind je die?

Toetsenbord
Hoe krijg je in de Office-producten (Word, Outlook, Excel, PowerPoint) die rotpuntjes op de e? Zodat je cliënten en patiënten op de juiste manier kunt spellen?

  • Typ een ” (dat doe je door de shift-toets en de toets op het plaatje hieronder tegelijkertijd in te drukken, de shift moet je indrukken omdat ” bovenaan staat op de toets)
  • Typ de e

En dan verschijnt de ë!

Hetzelfde werkt ook voor:

  • é = typ de ’  en daarna de e.
  • è = typ de ` en daarna de e. (De ` toets zit op de meeste toetsenborden helemaal linksboven.)
  • ê = typ de ^ en daarna de e. (Hier gebruik je ook weer de ‘shift’-toets om het ^te maken omdat het ^bovenaan staat op de toets, namelijk boven de 6)  h

Dit werkt trouwens ook voor de i of de a. Deze methode werkt sowieso in Office-producten op een Windows-computer (dus niet op een computer van Apple). Maar vaak werkt het ook in andere programma’s of op websites.

Deze en een heleboel andere tekens kun je ook maken door de alt-toets (links naast de spatiebalk) en een nummer in te toetsen. ë maak je bijvoorbeeld door alt+137. Hier vind je het overzicht van alle alt-codes.

Telefoon of tablet
Op de touchscreen van  je telefoon of tablet is het nog makkelijker om een ë te maken. Als je de e iets langer indrukt dan normaal verschijnen er e’s met verschillende accenten. Tik op de e die je wilt en klaar! Het werkt ook met andere letters.

Bron: Haalmeeruitoffice.nl