Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Coalitie Digivaardig in de zorg en TZA werken samen aan digitale vaardigheden bij zorgtechnologie

De Technologie & Zorg Academia (TZA) en de coalitie Digivaardig in de zorg onderschrijven elkaars missie en ambities en gaan een partnerschap aan.

De Technologie & Zorg Academia (TZA) en de coalitie Digivaardig in de zorg onderschrijven elkaars missie en ambities en gaan een partnerschap aan. We willen een brug slaan tussen onze werkgebieden door de digivaardigheden in kaart te brengen die nodig zijn voor het gebruik van zorgtechnologie in de praktijk. De eerste stap is de organisatie van een gezamenlijk webinar en de ontwikkeling van een e-learningmodule.

De coalitie Digivaardig in de zorg, gecoördineerd door ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, heeft als missie dat elke zorgverlener in Nederland voldoende digivaardig is om goede zorg te verlenen. De coalitie steunt daarbij op de kennis en het werk van zorgprofessionals die werkzaam zijn in verschillende zorgsectoren. Er is leermateriaal ontwikkeld voor zorgverleners, er is een brede community ontstaan en er zijn producten voor managers, projectleiders, digicoaches, HR, kortom iedere betrokkene. Alles is te vinden op www.digivaardigindezorg.nl

De Technologie & Zorg Academie (TZA) begeleidt bij bewustwording, adoptie en acceptatie van zorgtechnologie in de praktijk. Zij biedt (zorg)professionals, producenten en studenten een platform rond technologische innovaties in de zorg, gericht op behoud van zelfstandigheid en zelfredzaamheid in de thuissituatie. Denk aan e-health, domotica en zorg op afstand.  Bij de TZA kan men oefenen, testen en leren werken met zorgtechnologie, onder andere door de zogeheten probeerservice en het ontwikkelen en aanbieden van leermodules. Meer informatie is te vinden op www.tza.nu.