Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

59% van de Nederlandse werknemers vertrouwt op jongere collega’s bij missende digitale vaardigheden

Het bedrijf Salesforce heeft onderzoek gedaan onder Europese werknemers naar hoe zij aankijken tegen digitale vaardigheden op hun werk. Meer dan de helft van de Europeanen gelooft dat het essentieel is om digitale vaardigheden continu te blijven ontwikkelen. Want de manier waarop we werken verandert en vraagt om vaardigheden die medewerkers nog niet hebben.

Opvallend is dat de helft (51%) van de Nederlanders vindt dat de meeste trainingen niet nuttig zijn en dat zij vertrouwen (59%) op hulp van jongere collega’s bij missende digitale vaardigheden. Dit ondanks de sterk stijgende vraag naar digitale vaardigheden op alle leeftijden. Bovendien starten veel Nederlandse werknemers niet met een training vanwege tijdgebrek (67%) of de hoge kosten (51%). Van de werknemers die wel zijn gestart met een opleiding of training, heeft een zorgwekkende 36% deze niet afgerond. Een derde van hen geeft aan dat de training te moeilijk was.

Wil jij jouw digitale vaardigheden verbeteren? Samen met een digicoach kun je kijken wat jouw doelen zijn en hoe je die kunt bereiken.  Vraag ernaar bij je manager. Of ga zelf aan de slag met de leermiddelen op deze site.

Bron: Emerce