Digitaalvaardig in de zorg

Het meest recente nieuws

Jij moet gemotiveerd zijn!

Niet iedereen ziet het nut in van digitaal vaardiger worden. Tijdgebrek is veruit het meest gehoorde argument om niet aan de slag te gaan met de digitale skills. Maar waarom lukt het die ene collega met dezelfde functie en het zelfde rooster dan wel om een moment te vinden om aan de slag te gaan achter die computer? Dat is simpel. Motivatie.

lees meer

Bij ROC van Twente is zorgtechnologie onderdeel van de reguliere lessen

Iris Hudepohl houdt zich vooral bezig met het inbedden van zorginnovatie en -technologie in het onderwijs van het MBO college Mens & Gezondheid. “Wij willen dat de studenten zorginnovatie en -technologie als iets heel normaals zien.” Sinds studiejaar 2021-2022 staat het V-model hierbij centraal.

lees meer

Gedrag veranderen en digitale vaardigheden

Een hele hoop processen die ons gedrag beïnvloeden zijn onbewuste processen. Gelukkig kunnen wij met kennis over gedrag hier bewuster mee omgaan.

lees meer

Foto-impressie 10de Werkconferentie

Wat was het fijn om live onze 10de Werkconferentie te kunnen organiseren in Driebergen!

lees meer

Zorgorganisatie Thebe lanceert Digitaal Leerlandschap

Sinds kort kunnen medewerkers van VVT-organisatie Thebe in een Digitaal Leerlandschap zelf aan de slag met het vergroten van hun digitale vaardigheden. Paul Kouwenberg en Robert van Berkel, drijvende krachten hierachter, vertellen er meer over.

lees meer