Digitaalvaardig in de zorg

Het meest recente nieuws

Mooie mijlpalen en frisse ambities

Coalitie Digivaardig in de zorg (DIVA) bestaat ruim vijf jaar. Wat is er in die tijd bereikt? En wat zijn de plannen en uitdagingen voor de toekomst? In gesprek met Lies van Gennip, die sinds 2021 voorzitter is van de stuurgroep DIVA.

lees meer

De leukste Digibloopers en Digiblooperbingo!

Iedereen maakt het weleens mee: je doet iets onhandig op digitaal gebied. Een digiblooper noemen wij dat! het goed is om daar ook open over te zijn en erom te kunnen lachen. Bekijk hier allerlei digibloopers en speel de Digiblooperbingo!

lees meer

Digitip Outlook: mails groeperen die bij elkaar horen

Je kent het vast wel: je zit in een 'e-mailconversatie': mails die heen en weer gaan omdat je steeds antwoord geeft op elkaar. Het kan dan handig zijn om deze mails in een overzicht te krijgen, zodat je het hele gesprek kan zien. Dat heet een 'gespreksweergave'.

lees meer

De DigIQ tool: ‘Het is geen toets, maar een manier om inspiratie op te doen.’

Dian vertelt hoe de DigIQ tool, een manier voor alle Nederlanders boven de 10 jaar om hun digitale vaardigheden en kennis te testen, tot stand is gekomen.

lees meer

Nieuwe quizzes: Outlook, Teams en bestanden!

Het is altijd leuk om laagdrempelig meer te leren op digitaal gebied. En daar zijn quizzes een goede manier voor! Weet jij bijvoorbeeld waar .jpeg voor staat? Of hoe je meldingen uitschakelt in Outlook? Doe de quizzes hier!

lees meer