Digitaalvaardig in de zorg

Nieuws uit de periode mei 2021

Digicoach aan het werk

Nieuw: voorbeeldfunctiebeschrijving Digicoach

Om meer eenduidigheid te creëren over de rol/functie van digicoach presenteert Stichting FWG, in samenwerking met de coalitie Digivaardig in de zorg, nu een voorbeeldfunctiebeschrijving Digicoach.  

lees meer
training van 3 mensen

Uitgelicht: rol van de manager

Wij hebben een speciale pagina op onze website waar managers en bestuurders alle informatie kunnen vinden die ze nodig hebben om hun afdeling of organisatie digivaardig te maken. 

lees meer

GGZ Breburg zet in op de kunst van het verleiden

Medio 2020 startte GGZ Breburg met een project Digitale vaardigheden. Manager ICT Danny Bakx deelt haar ervaringen en tips.

lees meer

Uitgelicht: leermiddelen voor docenten

Het is belangrijk dat zorgprofessionals al tijdens hun opleiding goed worden voorbereid op de digitale aspecten van het werken in de zorg. De coalitie Digivaardig in de zorg ondersteunt docenten daarbij, onder andere met de subwebsite voor docenten.

lees meer
Veilig thuiswerken afbeelding

Onderzoek Veilig Internetten: 1 op de 3 werkt vanuit huis via een VPN

Van 15 mei tot 15 juni besteedt Veilig internetten aandacht aan het thema Veilig thuiswerken. Ze deden onderzoek naar hoe veilig Nederland thuiswerkt en delen tips en informatie. 

lees meer

Ministerraad stemt in met verplichte elektronische gegevensuitwisseling in de zorg

Het wetsvoorstel elektronische gegevensuitwisseling is door de minister van Medische Zorg en Sport, Tamara van Ark, ingediend in de ministerraad en aangenomen. Deze wet maakt het verplicht voor zorgverleners om in de toekomst gegevens elektronisch uit te wisselen.

lees meer

Tip: werken met Google Drive

Met een Google-account is veel mogelijk, bijvoorbeeld mailen via Gmail. Maar wist je ook dat je al je documenten handig in de cloud kan opslaan via Google Drive?

lees meer
afbeelding ai zorg cursus

Nieuw: de Nationale AI-Zorg cursus!

Met deze nieuwe gratis online cursus kunnen zorgprofessionals kennismaken met AI. Het laat door middel van veel voorbeelden zien wat AI voor de zorg kan betekenen.

lees meer

Uitlegvideo voor afspraak coronavaccinatie

Stichting Digisterker heeft een korte video gemaakt waarin wordt uitgelegd hoe je een afspraak kunt maken voor de coronavaccinatie. De video is speciaal bedoeld voor mensen die het moeilijk vinden om digitaal hun weg te vinden. 

lees meer
Inzet digitale ambassadeurs

Al onze tips en informatie voor digicoaches

Wist je dat wij een pagina hebben op onze website speciaal voor digicoaches? Hier vind je handige tips en tools voor het digivaardiger maken van je coachees. 

lees meer

Beginnende digicoach Inge leert door samen uit te proberen en te ontdekken

Verpleegkundige Inge Verhagen werkte zich al een slag in de rondte bij verpleegorganisatie Thebe. In de nachtdiensten zet ze zich in als verpleegkundige en daarnaast doet ze mee aan het verbeterprogramma Greenbelt. Toch kon daar nog wel een rol bij, want sinds twee maanden werkt Inge nu ook als digicoach.

lees meer
foto bij onderzoek huisartsenzorg

Groot landelijk onderzoek digitale vaardigheden huisartsenzorg

Beschikt de zorgprofessional huisartsenzorg over de benodigde digitale vaardigheden voor het werk? Doe mee met het landelijke onderzoek!

lees meer