Digitaalvaardig in de zorg

Nieuws uit de periode maart 2022

Vernieuwd: Format voor communicatieplan

Digivaardig in de zorg heeft een format voor een communicatieplan. Een handige basis waarop je je eigen communicatieplan kunt bouwen. Het format is flink aangepast op basis van de nieuwste inzichten van de afgelopen 3 jaar.

lees meer

Huisartsenzorg aan de slag met het verbeteren van digitale vaardigheden

Hoe maak je medewerkers in de huisartsenzorg digivaardiger? Daarover organiseerde de coalitie Digivaardig in de zorg op 1 maart een webinar. Vertegenwoordigers van drie verschillende huisartsenzorgorganisaties deelden hun ervaringen.

lees meer

Digitip: classificeren met behulp van Excel

Wist je dat je Excel ook kunt gebruiken om gegevens te classificeren?

lees meer

Zorgassistenten Vughterstede gaan digitaal

“Wat ben ik trots als digicoach op onze zorgassistenten van Vughterstede”, postte Kim van Baardwijk-Hattu in januari op LinkedIn. “Een paar weken geleden schreven zij alles nog op papier, maar sinds vandaag zijn onze zorgassistenten digivaardig en gebruiken zij het digitale dossier om te rapporteren."

lees meer

Digitip: optellen met behulp van Excel

Naast het verzamelen en organiseren van gegevens is Excel ook enorm geschikt als rekentool.

lees meer

Steeds meer zorgorganisaties maken serieus werk van digitale vaardigheden

Steeds meer mensen weten deze website te vinden! Twee projectleiders van zorgorganisaties vertellen hoe zij de website van Digivaardig in de zorg gebruiken.

lees meer

Tip: Hoe verander je van (standaard)browser

Heb je je wel eens beseft dat de browser die je standaard gebruikt misschien niet de beste browser is voor jou? Hier leg ik je uit hoe je eens een andere (standaard)browser kunt instellen om uit te proberen

lees meer

Dit is hoe digicoaches bij Amsta hun zorgcollega's zelfvertrouwen geven

In gesprek met Linda Looge en Eva Damave, werkzaam bij zorgorganisatie Amsta. Wat maakt de rol van digicoach binnen Amsta zo bijzonder? 

lees meer

Test je kennis van PGO's

Heb je al eens gehoord van een PGO? Een PGO is een afkorting voor persoonlijke gezondheidsomgeving. Dat is een app of website waarin een zorggebruiker een kopie van zijn/haar medische gegevens kan bekijken.

lees meer

Tip: snelonderdelen in Outlook

Als je met de vaste Outlook applicatie werkt – en dus niet Outlook via je server- is het gebruiken van een snelonderdelen erg handig! Vooral als je regelmatig eenzelfde stukje tekst naar mensen stuurt.

lees meer