Digitaalvaardig in de zorg

Nieuws uit de periode februari 2023

Handreiking Digitale vaardigheden

Welke stappen kan je zetten om de digitale vaardigheden van medewerkers te verbeteren? De handreiking 'Digitale vaardigheden' helpt je hiermee.

lees meer

Digitip: afbeeldingen verkleinen in Paint

Wist je dat je een afbeelding makkelijk kunt verkleinen in het programma 'Paint'? Lees de tip!

lees meer

Digicoaches voor medewerkers én patiënten

Ziekenhuis Gelderse Vallei benoemde ‘Digitalisering en Innovatie’ tot één van de vier focuspunten voor 2022 en 2023. ‘Dit betekent dat we extra gas geven op dit thema’, vertelt Marjolein de Jong, voorzitter van de raad van bestuur. Waarom vindt het ziekenhuis dit belangrijk?

lees meer

Kijk de sessie 'Hoe kunnen leveranciers bijdragen aan het digivaardiger maken van zorgprofessionals' terug

Een aantal leveranciers vertelden op 15 februari over hun producten en hoe zij daarmee zorgmedewerkers konden helpen. Je kan nu de sessie terugkijken.

lees meer

Zorgtechnologie verplicht op het menu bij Albeda Zorgcollege

Het Albeda Zorgcollege bereidt alle 3700 studenten grondig voor op het werken met digitale systemen en technologie in hun latere baan. Docent Arjan van den Broek vertelt hoe ze dat aanpakken. Lees het interview.

lees meer

Digitip: scherm vergrendelen

Wanneer je even wegloopt achter je computer, is het belangrijk om je scherm te vergrendelen, zodat niet iedereen bij je gegevens kan. Lees hier hoe dat moet!

lees meer

Informatieveiligheid: de rol van de bestuurder

Hoe gaat Ernst Klunder, bestuurslid van zorgorganisatie 's Heeren Loo, om met informatieveiligheid en de risico's die hierbij komen kijken?

lees meer