Digitaalvaardig in de zorg

Nieuws uit de periode februari 2022

Tip: een professionele profielfoto op LinkedIn

Het eerste waar je naar kijkt als je iemands profiel bezoekt, is de profielfoto. Met behulp van je foto wil je natuurlijk een goede eerste indruk achterlaten. Hieronder een aantal tips die ervoor zorgen dat jij jezelf van je beste kant laat zien.

lees meer
3 superhelden

Rijnstate zet senior digicoaches in op afdeling cardiologie

Een senior digicoach ondersteunt de digicoaches op de afdeling.

lees meer

Drie nieuwe regionale e-magazines over aanpak digitale vaardigheden

Weer 3 regio's van RegioPlus hebben een e-magazine uitgebracht over digitale vaardigheden. Doel: zorgorganisaties in de regio inspireren en ondersteunen in hun aanpak van digitale vaardigheden.

lees meer

Test jouw digitale vaardigheden met onze Quiz-pagina!

Test je kennis over algemene basisvaardigheden, social media, informatiebeveiliging & privacy, applicaties, technologie & e-health. Leer handigheidjes om slimmer te werken en hoe je bijvoorbeeld veilig om kunt gaan met i(patiënt)informatie.

lees meer

Kijk deze korte docuserie over AI in de zorg

In drie kort documentaires worden vragen van zorgprofessionals, patiënten en burgers over AI beantwoord door experts.

lees meer

Digitip: Vergaderduur verkorten, instellingen in Outlook

Je kent het misschien wel. Je vliegt van de ene (online) vergadering naar de andere zonder dat je tussendoor even rustig een kopje koffie of thee kunt pakken. Wist je dat het mogelijk is om de afspraken in Outlook standaard te verkorten zodat er wat meer voorbereidingstijd of juist verwerkingstijd komt tussen vergaderingen?

lees meer

Sterke unieke wachtwoorden beheren met een wachtwoordmanager

Een wachtwoordmanager is een app die je helpt met het bedenken en onthouden van sterke wachtwoorden. Jij hoeft nog maar één wachtwoord te onthouden, het wachtwoord van de wachtwoordmanager.

lees meer

Avoord: “Het uiteindelijke doel van het verbeteren van digitale vaardigheden is meer aandacht voor de cliënt”

Afgelopen zomer begon ouderenzorgorganisatie Avoord met de voorbereidingsfase van het project Digitale vaadigheden. Inmiddels is er een aantal belangrijke stappen gezet: zowel het project- als het communicatieplan zijn opgeleverd en de vacatures voor de rol van digicoach zijn vervuld.

lees meer