Digitaalvaardig in de zorg

Nieuws uit de periode januari 2019

Digitaal vaardig omarmt door Ministerie VWS

Digitaal-vaardig.nl omarmd door ministerie VWS

Kees Erends, lid van de raad van bestuur van ’s Heeren Loo, droeg op 21 januari de kennissite digitaal-vaardig.nl over aan alle zorg- en onderwijsorganisaties van Nederland. Het platform met leermiddelen om digitaal vaardig te worden voor de medewerkers van ’s Heeren Loo wordt doorontwikkeld naar een landelijke kennissite.

lees meer

Lestival 2019: Plenair

Daniel Tijink van ECP | Platform voor de InformatieSamenleving trapte af met de missie van de bijna 5 jaar oude coalitie: “Iedereen in de zorg voldoende digivaardig om goede zorg te kunnen leveren”.

lees meer

Lestival 2019: Digitale vaardigheden koppelen aan beroepscompetentieprofielen

Kitty de Jong, adviseur innovatie Omring, informeert ons hoe bij Omring al grote stappen zijn gemaakt om digitale vaardigheden integraal onderdeel te laten worden van  beroepscompetentieprofielen. 

lees meer

Lestival 2019: Laaggeletterdheid en digitale vaardigheden

Chandra Verstappen, strategisch adviseur/projectleider bij Pharos, zet zich in voor gezondheid en kwaliteit van zorg voor iedereen. Veel kan of lijkt alleen nog maar digitaal te kunnen.

lees meer

Lestival 2019: Docenten aan zet!

Om toekomstbestendige zorg- en welzijnsprofessionals op te leiden is het nodig dat in het onderwijs aandacht is voor digitale vaardigheden. Maar ….. welke vaardigheden hebben docenten zelf nodig om studenten daarin ook te kunnen faciliteren?

lees meer

Lestival 2019: Groeien of stilstaan?! Alles over het creëren van een leeromgeving

In deze sessie van Krista Janzen van de Beleef Psycholoog keken we naar hoe je in je eigen organisatie naar een growth mindset kunt toewerken

lees meer

Lestival 2019: De 25 meest gemaakte fouten tijdens digitaliseringstrajecten

Suzanne Verheijden, programma manager digitale vaardigheden, ging middels een ludieke blooperbingo het gesprek aan met de groep over de 25 meest gemaakte fouten in digitaliseringstrajecten.

lees meer

Lestival 2019: Communiceren of verleiden?

De sessie van communicatiespecialist en organisatie-antropoloog Regien de Boer was als een snelkookpan waarin binnen 1 uur diverse communicatiemodellen voor verandercommunicatie langskwamen.

lees meer

Lestival 2019: Help! Mijn cliënt gaat online

De sessie ‘Help! Mijn cliënt gaat online’ ging over het begeleiden van verstandelijk gehandicapten op het internet.

lees meer

Lestival 2019: Digitaal leiderschap in de zorg

Wat betekent het om een leider te zijn in de digitale wereld? Over die vraag ging het in de workshop van Marco Derksen, digitaal strateeg bij Upstream. Het betekent dat je richting moet geven aan een ontwikkeling, de digitale transformatie, terwijl je eigenlijk geen idee hebt waar die zal eindigen.

lees meer