Digitaalvaardig in de zorg

Nieuws uit de periode augustus 2022

Albert van Esterik (GGz Centraal)

Digitale vaardigheden bij GGz Centraal: “We houden het laagdrempelig en leuk”

Albert van Esterik, voorzitter raad van bestuur van GGz Centraal, was geschokt hoeveel schaamte en onzekerheid medewerkers met weinig digitale vaardigheden ervaren.

lees meer

Gebeld door onbekend mobiel nummer: wie was het?

Je hebt het vast weleens meegemaakt: je wordt gebeld door een mobiel nummer en je hebt geen idee wie het is. Hoe kun je erachter komen wie je gebeld heeft?

lees meer

Meest bekeken: complete basistraining digitale vaardigheden

Welk leermiddel is het meeste bekeken op onze website? Dat is de complete basistraining digitale vaardigheden. In deze PDF staat alle basiskennis over een Windows-computer beschreven, van de startknop tot Outlook!

lees meer

Inspiratie voor leerdoelen digitale vaardigheden

Voor je project Digitale vaardigheden is het handig om doelen te stellen. In de lijst 'Inspiratie voor leerdoelen digitale vaardigheden' staan wel 450 verschillende doelen die je kunt stellen, gerangschikt op thema!

lees meer

To-do lijst voor leidinggeven aan digitalisering en zorgtechnologie in de VVT

Wat kun je als leidinggevende doen om alle processen rondom digitalisering en zorgtechnologie op jouw locatie aan elkaar te verbinden? Gebruik deze to-do-lijst om te kijken hoe ver je al bent en waar verbetermogelijkheden liggen.

lees meer

Handig: toolkit Activeren leidinggevenden

In de praktijk blijkt het soms lastig om je leidinggevenden het belang in te laten zien van je project Digitale vaardigheden. De documenten in de toolkit 'Activeren leidinggevenden' helpen je hiermee.

lees meer

Veilig internetten op reis

Op vakantie moet je soms inloggen in je digitale bankomgeving of je mail checken. Je kunt alleen niet gebruikmaken van je veilige wifiverbinding thuis, dus hoe doe je dat op een veilige manier?

lees meer