Digitaalvaardig in de zorg

Nieuws uit de periode juli 2019

Outlook tip 2: @-vermelding in de mail

Verstuur je een mail naar een aantal collega's terwijl je eigenlijk maar van één van hen actie verwacht? Dan is het handig als je in je mail met @ werkt.

lees meer

Vakantieluisteren 2: Lucien Engelen in gesprek met Suzanne Verheijden

Urenlang in de auto, trein of vliegtuig op weg naar je vakantiebestemming? Dan heb je alle tijd om naar deze interessante podcast te luisteren.

lees meer

Digicoaches enthousiast over intervisie

Ervaringen uitwisselen en leren van elkaar. Dat is wat Marijke Bult samen met collega-projectleider Riekie Weijman organiseert voor de digicoaches van Utrechtzorg.

lees meer

Vakantieluisteren: podcasts met dappere digitale leiders

Urenlang in de auto, trein of vliegtuig op weg naar je vakantiebestemming? Dan heb je alle tijd om een paar interessante podcasts te beluisteren!

lees meer

1,2 miljoen Nederlanders slachtoffer van digitale criminaliteit

Relatief veel jonge internetgebruikers waren slachtoffer van computercriminaliteit. Fraude bij online aankopen kwam het meeste voor.

lees meer

Digibrigade komt in actie

Zes mbo-studenten beantwoordden de digitale vragen van medewerkers en cliënten van ouderenzorgorganisatie De Koperhorst.

lees meer

Tips voor digicoaches 3: hoe ontwikkel je zelf een leermiddel?

Op deze kennissite staat heel veel leermateriaal, maar soms wil je zelf iets ontwikkelen voor een specifieke leervraag. Suzanne Verheijden geeft tips.

lees meer

Outlook tip 1: automatisch een kleur geven aan afspraken

Als je de afspraken in je Outlook-agenda per soort een vaste kleur geeft, heb je veel meer overzicht over je week of dag.

lees meer

Augmented reality steeds vaker toegepast in de zorg

Een mix van de werkelijkheid en digitale informatie, dat is augmented reality. Er zijn steeds meer interessante toepassingen die de zorg verbeteren.

lees meer

9 tips om handiger te zoeken met Google

De meeste mensen typen gewoon een paar woorden in het zoekvenster en dat werkt best goed. Maar er zijn een paar trucjes om nog beter te vinden wat je zoekt.

lees meer

Wat voor computergebruiker ben jij?

Ben je meer het 'OKvooruitdanmaar'-type of een ontdekkingreiziger? Hoe dan ook, alle digitale technologie vermijden kan niemand meer.

lees meer

 ‘Als de praktijk digivaardiger wordt, dan moet het onderwijs wel mee’

De MBO Raad zit in de initiatiefgroep van deze kennissite. Waarom vindt de MBO Raad dit programma zo belangrijk? Beleidsadviseur Tineke Snel vertelt.

lees meer