Digitaalvaardig in de zorg

Nieuws uit de periode juni 2023

De ideale digitale leider

Suzanne Verheijden beschrijft in deze column hoe de werkdag van de ideale digitale leider verloopt. Lees het artikel hier.

lees meer

Digitip: handige apps voor in de zomer

De zomer is eindelijk aangebroken! Er zijn heel wat handige apps die je kan gebruiken als je op reis gaat of in eigen land blijft.

lees meer

Samen met cliënt/patiënt beslissen over digitale zorg

Je wilt niet alleen als zorgorganisatie digitale zorg toepassen, maar het is ook goed om samen met je patiënt of cliënt te beslissen welke digitale zorg het beste bij henzelf aansluit. Bekijk hiervoor de handreiking van Vliegwiel

lees meer

Tip: meldingen uitzetten van je mobiel

Vaak krijg je meldingen op je mobiel, van berichten of apps. Deze kunnen als vervelend worden ervaren. Wist je dat je de meldingen kan uitschakelen? Hier lees je hoe.

lees meer

Zonder cybersecurity geen veilige zorg

Lies van Gennip (zelfstandig adviseur en toezichthouder en betrokken bij Informatieveilig Gedrag in de Zorg via ECP platform voor de innovatiesamenleving) en Gabriëlle Speijer (radiotherapeut-oncoloog en oprichter van CatalyzIT) maken zich ernstig zorgen over de gebrekkige aandacht in de zorg voor dataveiligheid. Er staat enorm veel op het spel om zorg te kunnen leveren in het vertrouwen dat medische data altijd en overal veilig zijn.

lees meer

19 tips voor zorgorganisaties én patiënten/cliënten

In het artikel van Vliegwiel lees je 19 tips waarmee je digitaal vaardiger kan worden als zorgorganisatie én als patiënt/cliënt.

lees meer

Bestuurders praten over digitale transformatie

Digitale transformatie komt steeds meer op bestuurders hun agenda te staan. Morgens nodigde telkens twee bestuurders uit de zorg uit om een gesprek te hebben over digitale transformatie.

lees meer

Foto-impressie en presentaties 12de werkconferentie

We hebben heel wat kennis uitgewisseld op de 12de werkconferentie en genoten van het lekkere weer. Kijk nu de presentaties en foto's terug.

lees meer

De ZorgInnotheek: laagdrempelig zorgtechnologie lenen

De ZorgInnotheek is een platform waar zorgmedewerkers verschillende zorgtechnologieën kunnen lenen. Op deze manier kunnen zorgorganisaties op een laagdrempelige manier technologieën toepassen.

lees meer

Digicoaches hebben hard skills én soft skills nodig

Joost van der Ham, lead trainer van de EPD Academie in het Amphia ziekenhuis, ontwikkelde een eigen training voor digicoaches. In zijn training focust hij zich onder andere op de soft skills die digicoaches nodig hebben.

lees meer