Digitaalvaardig in de zorg

Nieuws uit de periode juni 2022

Jij moet gemotiveerd zijn!

Niet iedereen ziet het nut in van digitaal vaardiger worden. Tijdgebrek is veruit het meest gehoorde argument om niet aan de slag te gaan met de digitale skills. Maar waarom lukt het die ene collega met dezelfde functie en het zelfde rooster dan wel om een moment te vinden om aan de slag te gaan achter die computer? Dat is simpel. Motivatie.

lees meer

Bij ROC van Twente is zorgtechnologie onderdeel van de reguliere lessen

Iris Hudepohl houdt zich vooral bezig met het inbedden van zorginnovatie en -technologie in het onderwijs van het MBO college Mens & Gezondheid. “Wij willen dat de studenten zorginnovatie en -technologie als iets heel normaals zien.” Sinds studiejaar 2021-2022 staat het V-model hierbij centraal.

lees meer

Gedrag veranderen en digitale vaardigheden

Een hele hoop processen die ons gedrag beïnvloeden zijn onbewuste processen. Gelukkig kunnen wij met kennis over gedrag hier bewuster mee omgaan.

lees meer

Foto-impressie 10de Werkconferentie

Wat was het fijn om live onze 10de Werkconferentie te kunnen organiseren in Driebergen!

lees meer

Zorgorganisatie Thebe lanceert Digitaal Leerlandschap

Sinds kort kunnen medewerkers van VVT-organisatie Thebe in een Digitaal Leerlandschap zelf aan de slag met het vergroten van hun digitale vaardigheden. Paul Kouwenberg en Robert van Berkel, drijvende krachten hierachter, vertellen er meer over.

lees meer

Hoe digitaal vaardig zijn Nederlanders?

De universiteit van Amsterdam deed onderzoek naar de digitale kennis en vaardigheden van Nederlanders tussen de 16 en 93 jaar.

lees meer

Digitale vaardigheden prioriteit van zorgbestuurders

Elk jaar publiceert Philips de 'Future Health Index': een onderzoek onder zorgbestuurders in 15 landen naar hun zorgen en prioriteiten.

lees meer

Communicatie over digitale vaardigheden bij Carintreggeland

Binnen elk project digitale vaardigheden is communicatie cruciaal. Hoe pakt Carintreggeland het aan?

lees meer

Tip: met emoji reageren op WhatsApp-berichten

Een van de nieuwere functies is dat je nu op het bericht dat iemand stuurt kan reageren met een emoji. Dat wilt zeggen dat je niet een emoji als bericht verstuurt, maar dat je het bericht zelf kunt 'liken'.

lees meer

Handreiking patiëntenondersteuning bij telebegeleiding

Digitale ontwikkelingen kunnen soms erg snel gaan. Ook krijgen patiënten en cliënten hier steeds meer mee te maken. Hoe kun je je patiënten/cliënten hierbij het beste ondersteunen?

lees meer