Digitaalvaardig in de zorg

Nieuws uit de periode april 2022

“Digitaal vaardig zijn is de ruimte durven nemen om jezelf te verbeteren"

Marie-José Redeker vertelt hoe communicatie heeft bijgedragen aan het project Digitale vaardigheden bij gehandicaptenzorgorganisatie Middin.

lees meer

Hier vind je hulp voor niet-digivaardige patiënten/cliënten

Als zorgprofessional krijg je te maken met patiënten/cliënten die niet (voldoende) digivaardig zijn en daardoor geen gebruik kunnen maken van e-health of niet digitaal hun dossier kunnen inzien.

lees meer

Je weet niet wat je niet weet

Bij digitale vaardigheden zijn mensen zich er vaak niet van bewust dat hun gedrag niet effectief is.

lees meer

Tip: vormgeven in Canva

Canva is een online designplatform waarmee jij alles kunt ontwerpen zonder echte designskills te hebben. Geen ingewikkeld programma, maar een makkelijke tool waarmee je gratis allerlei communicatie-uitingen kunt vormgeven: van logo's tot infographics, van presentaties tot social posts.

lees meer

Programma Bootcamp voor digicoaches bekend!

Op 19 mei is het zover! Onze allereerste bootcamp voor digicoaches gaat online plaatsvinden. Bereid je voor op een dag vol nieuwe kennis, inzichten en interessante workshops. 

lees meer

Isala: “Digitale vaardigheden voor meer werkplezier en meer aandacht voor de patiënt”

Tijdens de coronapandemie in 2020 kwam het Isala ziekenhuis in Zwolle voor een aantal digitale uitdagingen te staan. Mayella Stremmelaar, adviseur leren en ontwikkelen binnen Isala in Zwolle, vertelt over het pad dat Isala heeft afgelegd op weg naar verbeterde digitale vaardigheden.

lees meer