Digitaalvaardig in de zorg

Nieuws uit de periode november 2023

Nieuwe leermiddelen voor de huisartsenzorg

Er staan weer nieuwe middelen voor de huisartsenzorg op onze website! Denk aan handige sneltoetsen in je HIS, ondersteuning bij vragen over digitale zorg, maar ook handige filmpjes over Office 365-programma's.

lees meer

Onepager digitale inclusie

Vandaag is de Dag van Digitale Inclusie. Onze relatie Q-Consult Zorg heeft een onepager gemaakt over digitale inclusie in de thuiszorg, maar ook zeker interessant voor andere sectoren.

lees meer

De DigiTijdlijn: een terugblik op 25 jaar digitale ontwikkelingen

Bekijk de DigiTijdlijn, een digitale tijdlijn, waar je door een kwarteeuw aan belangrijke digitale ontwikkelingen heen scrolt.

lees meer

Van luxe all-inclusive vakantie in de zorg naar de stacaravan

Steeds vaker moeten zorgmedewerkers 'nee' verkopen aan patiënten en cliënten, omdat niet alle zorg meer (op korte termijn) mogelijk is of wordt vergoed. ‘Wie gaat dat de burgers vertellen? Daar maken we toch niet alleen de zorgprofessional verantwoordelijk voor?', schrijft Suzanne Verheijden in haar nieuwe blog.

lees meer

Zorggroepen maken eigen digitips

Zorggroep Hoeksewaard is druk bezig met het maken van handige digitips voor hun zorgmedewerkers, waar wij ook van kunnen meegenieten!

lees meer

Geen bezit mag toch geen bezwaar zijn bij digitale zorg?

We moeten heel veel dingen doen op digitaal gebied: inloggen op portalen, kosten declareren of inloggen met DigiD. Maar hoe doe je dat als je niet over die digitale middelen beschikt?

lees meer

Innovatieroute voor technologie in de gehandicaptenzorg

De innovatieroute helpt jou als zorgmedewerker om goed met technologie om te gaan in de gehandicaptenzorg!

lees meer

Volledige programma van 13de Werkconferentie bekend!

Geef je project digitale vaardigheden een boost door mee te doen aan deze gratis conferentie, die online gehouden wordt op 30 november, van 13:00-16:30.

lees meer

Iedereen digivaardig! Dat wil jij toch ook?

In deze sessie van het ECP Jaarfestival vertelt onze programmamanager Suzanne Verheijden hoe je digivaardigheid kan meten bij medewerkers, geeft je concrete handvatten waarmee je snel aan de slag kan en vertelt hoe je een programmatische aanpak kan inzetten aan de hand van een bewezen methode.

lees meer