Digitaalvaardig in de zorg

Nieuws uit de periode oktober 2022

Enthousiasme is de sleutel

‘Digitale ontwikkelingen in de zorg stoppen niet. Dus moeten we investeren in apparatuur en, nog belangrijker, in personeel.’ Dat stelt Ine Heijstek-Gunawan, projectleider ICT bij De Hoop GGZ. Lees het volledige interview.

lees meer

Quiz: ben jij op de hoogte van informatieveiligheid?

Jij bent als zorgverlener natuurlijk helemaal op de hoogte van informatieveiligheid. Maar weet je dat echt zeker? Met deze quiz kun je op een leuke manier checken of jij écht helemaal op de hoogte bent!

lees meer

Kijk het webinar terug: Implementeren van technologie bij 4 types technologiegebruikers

Tijdens het webinar ‘Implementeren van technologie bij 4 types technologiegebruikers’ geven Suzanne Verheijden (Digivaardig van het ECP) en Bart van Mierlo (Vilans) tips en trucs om rekening te houden met verschillende digitypes in alle fasen van het implementeren van technologie.

lees meer

Handig: leermiddelen over informatiebeveiliging en privacy

Op een veilige manier omgaan met informatie: iedere zorgmedewerker zou dit moeten weten en doen. Maar in de praktijk blijkt dit toch lastig te zijn. Daarvoor kun je onze leermiddelen over informatiebeveiliging en privacy gebruiken.

lees meer

“Een goede digitale basis scheelt veel tijd op de lange termijn”

Chantal Biemans vertelt hoe zij zich inspant voor het verbeteren van digitale vaardigheden als adviseur procesoptimalisatie en kwaliteit en waarnemend teamleider van de receptie en het ServicePunt bij Lunet.

lees meer

Nieuw: brochure begeleiden nieuwe medewerkers

Tips voor het begeleiden van nieuwe medewerkers bij het leren werken met digitale applicaties

lees meer

"De formule voor informatieveilig gedrag die voor mij werkt: actualiteit, positiviteit en privé toepasbaar."

Vandaag interviewen we Daan Brinkhuis, die verantwoordelijk is voor de informatiebeveiliging bij zorggroep ’s Heeren Loo. Hoe werkt ’s Heeren Loo aan informatieveiligheid?

lees meer