Digitaalvaardig in de zorg

Nieuws uit de periode januari 2021

E-healthweek 2020 robot

E-learning Zorg van Nu beschikbaar over de mogelijkheden van zorgtechnologie

Zorg van Nu heeft een e-learning gemaakt over zorgtechnologie, wat er allemaal is en hoe en wanneer je het kan inzetten. De e-learning is kosteloos te volgen. 

lees meer
Microsoft Teams

Tip: break-out-rooms nu ook in Microsoft Teams mogelijk

Wat bij de beeldbeltool Zoom al een lange tijd kon, is nu ook mogelijk in Microsoft Teams: het aanmaken van break-out-rooms.

lees meer
7e werkconferentie Digivaardig in de zorg

Innovatiecafé digivaardig in de zorg

Op dinsdag 9 februari organiseert Zorg voor innoveren in samenwerking met Zorginnovatie.nl hun volgende digitale editie van het Innovatiecafé. Thema: digivaardig in de zorg.

lees meer
digicoach en digistarter AxionContinu

"Ik heb individueel advies nodig en heel veel herhaling"

Digistarter Jan Verlaan wordt gecoacht door collega Suzanne Rietveld. "Na een tijdje denk je: wat was daar nou zo moeilijk aan?"

lees meer

Digitale vaardigheden in de huisartsenpraktijk

Huisarts Hans van Selm en Reos-adviseur Hanneke Zandbergen dachten mee over de zelftest digitale vaardigheden voor huisartsen.

lees meer
slimme zorg estafette

Doe mee aan de Slimme Zorg Estafette

Februari 2021 staat in het teken van slimme zorg en innovatie tijdens de Slimme Zorg Estafette! Een online reis van regio naar regio om slimme zorg onder de aandacht te brengen.

lees meer
Computer

Nieuw leermiddel beschikbaar over computers en zorgtechnologie

Wat hebben computers en zorgtechnologie met elkaar te maken? Voor wie is het bedoeld? En wat betekent zorgtechnologie voor jou en je werk?

lees meer

Nieuwe subsidieregeling Tel mee met Taal voor (digitale) laaggeletterdheid

Tel mee met Taal biedt jaarlijks subsidie voor activiteiten die zijn gericht op het voorkomen en verminderen van (digitale) laaggeletterdheid.

lees meer
Meten is weten

Meten is weten!

Hoe kom je er achter of de medewerkers in jouw organisatie over voldoende digitale vaardigheden beschikken? En hoe meet je of door de aanpak mensen ook echt in vaardigheden of zelfvertrouwen zijn gegroeid?

lees meer

Tip voor iPhone: Videobellen met meerdere personen tegelijk via WhatsApp

Bel- of videobel met wel 7 personen tegelijk via WhatsApp. Een groepsgesprek, maar dan digitaal!

lees meer

Nieuwe leermiddelen voor ggz en ziekenhuizen beschikbaar!

Er is nieuw lesmateriaal beschikbaar! Speciaal voor de ggz en ziekenhuizen is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan nieuwe werkbladen en trainingen. 

lees meer
Word opleuken

Tip: Word-documenten opleuken

Naast het toevoegen van afbeeldingen zijn er nog meer manieren om een document op te leuken met illustraties en vormgeving.

lees meer
highlights Digivaardig in de zorg 2020

Digivaardig in de zorg in 2020: een terugblik

Er zijn in 2020 stevige stappen gezet om te zorgen dat iedereen in de zorg voldoende digivaardig is om nu én in de toekomst goede zorg te verlenen.

lees meer

“Technologie is niet beperkend maar ondersteunend”

Het digiteam van Humanitas-DMH bestaat uit 10 digicoaches, van wie 6 ook als digitrainer werken. Samen helpen ze 1300 collega’s door het hele land bij het versterken van hun digitale vaardigheden.

lees meer
Office 365

Tip: de liniaal van Word

Het passen en meten van je tekst en afbeeldingen in Word kun je doen met behulp van een liniaal. Hiermee komt de inhoud precies op de plek te staan die jij wilt.

lees meer