Digitaalvaardig in de zorg

Het meest recente nieuws

Zomer bingo digitale vaardigheden!

Zorgorganisatie Eerste Lijn heeft een 'zomerchallenge' ontwikkeld: een bingo in zomerthema. Terwijl de temperaturen stijgen kun je met de team lekker luchtig aan de slag met digitale vaardigheden.

lees meer

Meest gestelde vragen over de rol van digicoach: het ultieme document!

De rol van digicoach in de zorg is populair en succesvol sinds 2018. Regelmatig ontvangen we weer nieuwe vragen over deze functie. Speciaal voor organisaties die nog met digicoaches willen starten én voor digicoaches die willen vergelijken met anderen hebben we dit document gemaakt:

lees meer

EU moet meer investeren in digitale vaardigheden

Het Digital Decade Policy Program van de EU is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat iedereen kan deelnemen aan de digitale samenleving in Europa en de vaardigheden heeft om dat te doen. Er zijn verschillende digitale doelstellingen en streefcijfers vastgesteld, die in 2030 behaald willen zijn. Maar het blijkt dat er meer investeringen nodig zijn binnen Europa om deze doelen te behalen, onder andere op het gebied van digitale vaardigheden en digitalisering

lees meer

Cursus digitaal communiceren voor zorgprofessionals gratis beschikbaar op BeterDichtbij Academie

Zorgprofessionals communiceren steeds vaker digitaal. Dat doet een beroep op nieuwe vaardigheden. Om zorgprofessionals hierbij te ondersteunen, stelt BeterDichtbij nu cursussen beschikbaar, gemaakt samen met experts. De eerste is beschikbaar met als thema beeldbellen in de zorg, en ontwikkeld samen met presentatietrainer Fabienne de Vries.

lees meer

Een stok achter de deur: de inzet van competentieprofielen bij zorgorganisatie Gemiva

Bij gehandicaptenzorgorganisatie Gemiva wordt gebruik gemaakt van competentieprofielen die helpen bij het zichtbaar en meetbaar maken van de digitale vaardigheden van medewerkers. Lotte Beenhakker en Marinus Nap waren vanaf de start betrokken bij de implementatie van de profielen.

lees meer