Digitaalvaardig in de zorg

Nieuws

We houden je graag op de hoogte van het meest recente nieuws over alles wat met digitale vaardigheden te maken heeft. Maar natuurlijk bewaren we al het nieuws ook! Hieronder kun je een kijkje terug in de tijd nemen en zien wat we allemaal al is gebeurd.

Het meest recente nieuws

digibetisme

Digibetisme net zo gevaarlijk als analfabetisme

Volgens Joris W. van Rijn, co-founder bij Codeskillz, is digibetisme net zo gevaarlijk als analfabetisme. Zo schrijft hij in een kort betoog voor Mediawijzer.net.

lees meer
out of office MS Teams

Tip: afwezigheidsmelding aanzetten in MS Teams

Nu de vakantietijd is aangebroken, is het handig om een afwezigheidsmelding in te stellen voor je e-mail. Maar wist je dat dit ook mogelijk is in MS Teams?

lees meer
Burn-out door computer

Burn-out door niet begrijpen hoe computer werkt

Een groot deel van de mensen die werken met computers en smartphones heeft geen idee hoe ze dit zo optimaal mogelijk kunnen gebruiken. Dit kan leiden tot een burn-out.

lees meer
Subsidie voor digicoach

Vanaf najaar subsidie voor opleiden digicoaches

Zorg voor innoveren opende dit jaar haar eerste subsidieronde voor implementatie- en opschalingscoaching. Naar verwachting komt er vanaf dit najaar een nieuwe subsidie bij voor het opleiden van digicoaches in zorgorganisaties.

lees meer
Gerard van Glabbeek

Pilot met slimme brillen in coronatijd

Ouderenzorgorganisatie De Zorggroep startte in coronatijd razendsnel een experiment met slimme brillen. Met een slimme bril kunnen zorgprofessionals op afstand meekijken naar een cliƫnt.

lees meer