Digitaalvaardig in de zorg

Gehandicaptenzorg

Amerpoort komt met mediaprijs voor mensen met beperking

Op 9 november organiseert Amerpoort de allereerste landelijke Special Media Awards: een prijsuitreiking voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken.

Zelf media maken is vanzelfsprekend geworden. Een vlog op YouTube, een foto op Instagram, je eigen radioprogramma of je gametalenten op Twitch laten zien. Ook mensen met een verstandelijke beperking zijn actieve mediamakers en hebben leuke accounts op sociale media. Met de Special Media Awards roept Amerpoort hen op om hun creaties te laten zien aan een breder publiek.

Onvergetelijk feestje
Sonja Heijkamp, initiatiefnemer van de Special Media Awards: “Niet iedereen heeft de middelen of de vaardigheden om zelf media te maken. Het lijkt eenvoudig, maar is voor sommigen nu fysiek niet mogelijk, niet toegestaan vanwege hun veiligheid, of onbereikbaar omdat ze hierin compleet afhankelijk zijn van een ander. En soms komen jongeren bijvoorbeeld op een negatieve manier in het nieuws als het gaat om sociale media. Gelukkig zijn er genoeg mensen met een verstandelijke beperking die sociale media wél goed inzetten en een inspiratie zijn voor anderen. Dat willen we met dit initiatief laten zien. We werken samen met partners uit de gehandicaptenzorg en de mediawereld. Samen maken we er een onvergetelijk feestje van!”

Aanmelden
Mediamakers met een verstandelijke beperking kunnen hun creaties aanmelden tussen 1 september en 15 oktober op de website  www.special-media-awards.nl. Een vakjury beoordeelt de inzendingen. De Special Media Awards worden 9 november in Beeld en Geluid in Hilversum uitgereikt door bekende Nederlandse mediamakers.

De Special Media Awards worden georganiseerd door Amerpoort in samenwerking met ASVZ, Beeld en Geluid, DYTG, Esther Meijer Fotografie, Fabriek 69, Gors, ’s Heeren Loo, LFB, MediaLab, MEE, Netwerk Mediawijsheid, Tommie Niessen, VEED, YouTube

afbeelding © Amerpoort