Digitaalvaardig in de zorg

Huisartsenzorg

Doe mee aan onderzoek Digitale vaardigheden in de huisartsenzorg

onderzoek digitale vaardigheden huisartsenpraktijk

Digitalisering in de zorg is niet meer weg te denken. Maar alle oplossingen rondom applicaties, e-health etc. vragen wel wat van de zorgprofessional. Daarom hebben wij samen met medewerkers uit de huisartsenzorg een zelftest ontwikkeld. Daarmee kun je toetsen hoe digivaardig je bent en wat je nodig hebt om die vaardigheden verder te verbeteren.

Vragenlijst
Wij nodigen je uit om mee te doen aan ons landelijke onderzoek naar de digitale vaardigheden van de zorgprofessionals uit de huisartsenpraktijk, huisartsenpost of zorggroep. Vul de vragenlijst zo eerlijk mogelijk in. Dat kan tot 27 mei 2021. Je resultaten blijven privé en worden niet op persoonsniveau of teamniveau gepubliceerd. Wil je zelf je eigen resultaten terugzien? Laat dan je e-mailadres achter.

Met deze vragenlijst willen we onderzoeken hoe digivaardig de zorgprofessionals zichzelf en hun collega’s inschatten en waar de behoeften liggen om vaardiger te worden. Dat doen we in samenwerking met de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH) die dit onderzoek mogelijk maakt. De uitkomsten van het onderzoek gebruiken we voor het ontwikkelen van producten en diensten waarmee je jouw digitale vaardigheden in je eigen tempo, op je eigen manier kunt verbeteren.

Vul de vragenlijst hier in. 

Interviews
Het onderzoek wordt aangevuld met interviews. Voor een online interview van maximaal 1 uur zijn we op zoek naar zorgprofessionals die werkzaam zijn in de huisartsenpraktijk, huisartsenpost of zorggroep. We zoeken mensen van alle leeftijden, uit alle regio’s met veel en/of weinig werkervaring. Zowel mensen die moeite hebben met digitalisering (de digitale starter) als medewerkers die zichzelf als digivaardig inschatten.

Mogen we je  bevragen over het nut en de noodzaak van digitale vaardigheden? Hoe digivaardig je bent en hoe digivaardig je jouw collega’s inschat? We zijn ook benieuwd wat je nodig hebt om de vaardigheden verder te verbeteren.
Interesse? Neem dan contact op met Suzanne Verheijden via  info@digivaardigindezorg.nl en dan plant de interviewer een afspraak met jou in de maand april of mei.