Digitaalvaardig in de zorg

's Heeren Loo

Een collega vooruit zien gaan… daar doet digicoach Rob het voor

Digicoaches binnen ’s Heeren Loo helpen collega’s stappen te zetten op het gebied van digitale vaardigheden. En met succes! Vandaag het verhaal van Rob de Reiger, digicoach in Groot Emaus.

 Iets zelf kunnen doen, zonder het aan een collega te hoeven vragen. Dat geeft zelfvertrouwen en een goed gevoel. Dat kreeg Rob terug van de collega die hij als eerste hielp toen hij startte als digicoach. Tijdens Rob zijn voorstelronde raakten ze in gesprek. Aanvankelijk over een probleem met de printer, maar uiteindelijk bleek er meer achter te zitten.

Rob bood zijn hulp aan en stelde voor om een coaching traject met hem op te zetten en hem te ondersteunen bij zijn leervraag. Zijn collega adviseerde hij: “Kijk eens op digivaardigindezorg.nl. Er staan leuke feitjes, testen en weetjes op. Daarnaast is er een test waarin je kan kijken hoe het is gesteld met je digitale vaardigenheden.’’

Hij werd er enthousiast van en nog geen vijf minuten later stond de eerste intake afspraak gepland. Rob: “We zijn gaan zitten en hebben besproken waar zijn leervraag lag, wat hij van mij verwachtte, wat ik hem kon bieden en hoe ik als coach te werk zou gaan. Ik heb hem tijdens het coaching traject Microsoft Office Word uitgelegd. Dit is iets waar hij veel gebruik van maakt, maar iedere keer moest hij een collega vragen dit uit te leggen of voor hem te doen. Dit kostte veel tijd en hij vond het persoonlijk erg vervelend.”

Er volgden meerdere afspraken en de collega voelde zich meer en meer gehoord en geholpen. “Voor mij als digicoach was het mooi om te zien dat je open wordt ontvangen door een collega die digitale hulp zoekt en er voor open staat om samen het traject te doorlopen. Daar ben ik digicoach voor geworden.”

 

Zelf hulp nodig van een digicoach? https://www.digivaardigindezorg.nl/s-heeren-loo/